Igår kom jag möjligen i säng lite sent, men jag sov som en gråsten på Valium och vaknade högst förväntansfull i min kära racebuss (jag måste nog fjäska lite så vi kommer hem också). Men när jag tittade ut så var världen precis lika blöt som den var när jag somnade, och det kom en hel del skurar under morgonen. Men jag masade mig ut, satte på värmarna, åt frukost och surfade flitigt på Yr och SMHI, det skulle ju bli bra, men dom har ju haft fel förr.

125'orna och BoTT/Superbike körde före oss, och åtminstone 125'orna hade regndäck, men det blåste och man kunde ana solen och när vi rullade ut så var det i princip torrt på banan! Lite pölar här och var, men det kan man ju ta! Första passet åkte jag mest runt och försökte hitta tillbaka till start och målrakan, fästet var sådär och jag var inte direkt in the zone.

Pass två var klart bättre, men jag åkte mest runt ensam, och fick ingen att ta rygg på. Det svoschade förbi någon literhoj då och då, dom måste ha upplevt mig som ett möte.

Pass tre började jag prova att växla aggressivare, flytta bromspunkterna och gå på gas tidigare. Fan, det är ju skitläskigt att köra fort! I synnerhet när ingen ligger framför som man kan mäta sig mot, kan dom kan jag liksom. Har man bara curbsen som referens så blir upplevelsen snabb, till och med i mitt tempo. Att köra igenom vattenpölar är ingen hit heller, hojen glider så fint i sidled då, även rakt fram...

Det gick bättre och bättre dom två sista passen, det var även lite folk framför ett tag, men jag fick aldrig det där flytet. Kanske för att mina benmuskler gör förbannat ont efter någon minut på banan. Jag väntar med spänning på vad Idrottskliniken fick ut av alla mina prover jag tog härom veckan. Men det är ju bara att bita ihop, köra ska jag!

När jag var klar för dagen passade jag på att byta däck, när en kille kommer fram och frågar om jag har vurpat? Nej svarar jag, inte idag åtminstone. Tydligen var det träning fram till 18, inte 17, så jag missade sista passet. Nånstans for tanken genom huvudet, ska jag sätta på gamla baksulan igen och köra sista passet? Eller nöta på findäcket? Den inre rösten skrek två rungande nej och jag skruvade lugnt vidare.

Iväg mot besiktningen, men med 100m kö så kände jag att det kvittade, och medan alla förare stod i kö passade jag på att duscha. Att duscha i varmvatten är inte alls dumt faktiskt, så besiktningen tar jag före förarmötet ikväll istället.

Nu plingade precis micron, så jag ska skotta i mig lite middag, och försöka inbilla mig att jag kan köra fort imorrn. Hur svårt ska det vara? Gasa mycket, bromsa lite och svänga lagom! Det var väl bara det där med att gasa, bromsa och svänga på rätt ställen också.